Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

CTO Başkanı CAN TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyeliğinden sonra Türk Odalar Birliği Konsey Üyeliği’ne de Seçildi

CTO Başkanı CAN TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyeliğinden sonra Türk Odalar Birliği Konsey Üyeliği’ne de Seçildi

CTO Başkanı CAN TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyeliğinden sonra Türk Odalar Birliği Konsey Üyeliği’ne de Seçildi

CTO Baskani CAN TOBB Ticaret Odalari Konsey Üyeliginden sonra Türk Odalar Birligi Konsey Üyeligi’ne de Seçildi

 

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kirgiz Cumhuriyeti, Türkmenistan ve Özbekistan arasindaki karsilikli ticaret ve yatirim iliskilerinin gelismesine destek olmak amaciyla kurulan Türk Ticaret ve Sanayi Odasi / Türk Odalar Birligi 1. Genel Kurulu’nda Ceyhan Ticaret Odasi Baskani Seref Can Türk Ticaret ve Sanayi Odasi Konsey Üyeligi’ne seçildi. Kurulun ardindan Baskan Can: “Bizlere bu görevi layik görerek onurlandiran Türk Odalar Birligi Baskani Sayin Rifat Hisarciklioglu Bey’e sükranlarimizi sunuyoruz.” dedi.

Türkiye, Azerbaycan, Kazakistan, Kirgiz Cumhuriyeti, Türkmenistan ve Özbekistan arasindaki karsilikli ticaret ve yatirim iliskilerinin gelismesine destek olmak amaciyla kurulan, Türk Ticaret ve Sanayi Odasi / Türk Odalar Birligi 1. Genel Kurulu; Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi’nin (TOBB) ev sahipliginde, Türk Dili Konusan Ülkeler Isbirligi Konseyi (Türk Kenesi) isbirliginde Istanbul’da gerçeklestirildi.

TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu konusmasinda Türk Ticaret ve Sanayi Odasi’nin kurulma sürecini anlatarak, “17 Kasim 2006’da, Zat-i devletleri, Nursultan Nazarbayev, Antalya’daki Türk Dili Konusan Ülkeler Zirvesinde bize bir görev tevdi etmis ve söyle demisti; ‘Ülkelerimizin isadamlari arasindaki yakin isbirligini sistemli bir hale getirmek görevimizdir. Bu çalismayi, TOBB’un, Türk dili konusan ülkelerin ticaret ve sanayi odalariyla birlikte ele almasi yararli olacaktir’. Çok sükür, bu büyük projeyi gerçeklestirdik” dedi.

Türk Dili Konusan Ülkeler Isbirligi Konseyi (Türk Kenesi) bünyesinde, Türk TSO kurulus tüzügünü Mayis ayinda imzaladiklarini animsatan Hisarciklioglu, “Birligimiz ile birlikte, Azerbaycan Isverenler Konfederasyonu, Kazakistan Ulusal Girisimciler Odasi,  Kirgiz Cumhuriyeti TSO, Oda’nin ilk üyeleri. Onlarin da baskanlari bugün bizimle. Türkmenistan ve Özbekistan ise henüz üye olmadi. Ama çok yakin bir zamanda onlari da üye olarak görecegiz insallah. Özbekistan bugün aramizda. Zaten imzalamis oldugumuz Tüzügü, Türkmen ve Özbek Odalarinin katilimina açik olacak sekilde hazirladik. Böylece ilk fazda; Türk TSO; Azerbaycan, Kazakistan, Kirgizistan, Özbekistan, Türkiye ve Türkmenistan’dan olusacak. Sonra daha baska katilimlar da olabilir” seklinde konustu.

Hisarciklioglu, bu 6 ülkenin 1,1 trilyon dolarlik bir ekonomik büyüklük ve 160 milyonluk bir nüfus demek oldugunu vurguladi.

Türk Ticaret ve Sanayi Odasi’nin ilk Genel Kurulunu yaparak faaliyete geçecegini belirten Hisarciklioglu, Oda’nin daimi sekretaryasinin TOBB Istanbul Hizmet Binasinda olacagini, TOBB olarak, ofis ve personel konusunda her türlü destegi saglayacaklarini ifade etti.

Türk Ticaret ve Sanayi Odasi Konsey Üyeligine seçilen Baskan Can: ” Bizlere bu görevi layik görerek onurlandiran Türk Odalar Birligi Genel Baskanimiz Sayin Rifat Hisarciklioglu Bey’e sükranlarimizi sunuyoruz. Türk Dünyasi için çok kiymetli olan bu ekonomik isbirliginin faaliyete geçmesi çok önemliydi. Bu büyük adimi atmak gerçekten gurur verici, hayirli ve ugurlu olsun” diye konustu.



  • Pazartesi 23.4 ° / 15.3 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Salı 25.4 ° / 14.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 25.3 ° / 15.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı